Първото издание на фестивала „Родопи фест” ще се проведе от 18 до 22 декември в Смолян

	 Първото издание на фестивала „Родопи фест” ще се проведе от 18 до 22 декември в Смолян

Първото издание на фестивала „Родопи фест” ще се проведе от 18 до 22 декември в Смолян. В рамките на 5 дни се организират разнообразни културни прояви със свободен достъп за гражданите и гостите на Смолян – концерти, сценични интерпретации, уъркшопове, конкурси, улични паради, дефилета и др., отделени в 5 основни акцента: „Орфееви приказки”, „Родопски истории”, „Стрийт енерджи”, „Родопейци” и „Орфеево хора”,съобщиха от пресцентъра на община Смолян.

Акцентите и програмата на фестивала ще бъдат обявени на пресконференция, която ще се проведе на 18.12.2012 г./вторник/, в деня на откриване на фестивала, от 11.30 ч. в зала 247 на община Смолян. Проект “РОДОПИ ФЕСТ” е по Схема „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития”, и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие 2007 – 2013 г.”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Проектът е двугодишен и цели с организирането на две иновативни културни събития “РОДОПИ ФЕСТ” през 2012 и 2013 г., да се осигури по-добро качество на живот и културна инфраструктура в Община Смолян, чрез преодоляване на дисбаланса между традиционните културни прояви и формите за изява на съвременна градска култура, в стремежа за засилване ролята на културата като двигател в процеса на устойчиво развитие.

Вирни се горе