Пампорово става зимна столица на сноуборда

Пампорово става зимна столица на сноуборда

От 14 до 19 март в родопския курорт ще се проведат кръг от елитните серии по сноуборд за 2015 г., както и традиционният вече фестивал „Пампорово Фристайл Опен“, съобщиха организаторите.

Събитието ще доведе в Пампорово част от световния елит на сноуборда. Сред записаните за участие до този момент са шампиона на „Chinese National Open” и „US Grand Prix” Ерик Баушмън (САЩ), третия в про ранкинг листа Монс Ройсланд (Норвегия), едни от любимците на публиката – швейцарецът Майкъл Шерер, и Джордан Филипс от Канада. Събитието е изключително атрактивно и ще бъде най-голямото подобно мероприятие на родна земя провеждало се до този момент.

Трасето за състезанието е разположено на ски писта Стената, която се намира в центъра на ски зоната и е едно от най-видимите места в курорта. Трасето ще бъде най-голямото изграждано до този момент в региона и ще включва скокове с големина над 20 метра. Броят на участниците в категория ще бъде ограничен до 60 човека, които ще бъдат отсети в зависимост от позицията им в Световния ранг лист. От родна страна уайлд карт за участие имат 7 човека. Победителите в състезанието ще си разделят награден фонд от над 15 000 щатски долара, както и много предметни награди предоставени от спонсорите на събитието.

„Пампорово Фристайл Опен“ е фестивал, който се провежда за шести пореден път в курорта. Тазгодишното му издание ще продължи общо 5 дни и ще включи в себе си още няколко съпътстващи събития, а кръга от Световния сноуборд тур ще бъде гвоздея в програмата му.

Вирни се горе