Пампорово с 30% ръст на туристите

 Пампорово с 30% ръст на туристите

От началото на зимния сезон до момента съоръженията на ски пистите в курорта Пампорово са били ползвани от 30% повече скиори в сравнение със същия период на миналата година, съобщи Директор “Маркетинг и продажби” на Пампорово АД Татяна Маринова. Въпреки липсата на естествен сняг в началото на зимата 90% от пистите и съоръженията работят.

Българите са най-много, но има и значителни групи турци, сърби, македонци, руснаци, румънци и британци. От тази зима датчаните също се връщат в курорта след дълго прекъсване, има дори малобройна група тунизийци, посочи Маринова.

Сред чуждите туристи най-голям е ръстът гостите от Турция – около 30%. От 25 януари, когато започва ваканцията на турските ученици, в курорта се очакват около 5000 души от южната ни съседка. 30% е ръстът при ранните записвания на гърците, като за това роля е изиграло и отварянето на прохода “Маказа”.

До дни стартира интернет порталът Pamporovo.me, през който онлайн ще се продава всичко, което предлагат петдесетината хотела в курорта. В портала те са разделени по категории. Сайтът ще позволява онлайн закупуване на лифт карта, запазване на екип в ски гардеробите и на място в ски училищата, както и записвания за многобройните екскурзии.

Вирни се горе