Пампорово първи откри зимния сезон в България и получи престижни международни награди

Пампорово първи откри зимния сезон в България и получи престижни международни награди

Пампорово първи откри зимния сезон в България и получи престижни международни награди за инвестиции, постигнати резултати и мениджмънт

Ден преди студентския празник Пампорово откри ски сезона с водосвет, музика, безплатен лифт и над 10 000 любители на зимните спортове. Официалното откриване се състоя на 7 декември 2013 на плац Студенец, в подножието на писта Стената. Зимният сезон бе официално открит от представители на държавната и местна власт в лицето на заместник министър председателя по икономическото развитие г-жа Даниела Бобева, заместник министъра на МИЕ г-н Бранимир Ботев, областният управител на Смолян г-н Димитър Кръстанов, председателят на БХРА г-н Благой Рагин, председателя на Балканският алианс на хотелиерските асоциации г-н Дончо Таневски, кметовете на град Смолян г-н Николай Мелемов и на град Чепеларе г-н Тодор Бозуков, мажоритарния собственик на „Пампорово” АД г-жа Цветелина Бориславова, олимпийската шампионка г-жа Екатерина Дафовска и изпълнителния директор на „Пампорово” Ад г-н Мариян Беляков. С молитва за благоденствие и успешен старт на сезона без произшествия бе направен водосвет от отец Станимир от Чепеларска енория, Пловдивска Митрополия.

На церемониято по официалното откриване Пампорово получи редица отличия от Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA) с подкрепата на Международната хотелска и ресторантьорска асоциация и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. На сцената бяха раздадени дипломи, плакети и рицарски костюм за туристическа дейност.

Сред наградените лица от „Пампорово” АД бяха:

Г-жа Цветелина Бориславова – мажоритарен собственик на „Пампорово” АД, която получи рицарско наметало за инвеститор в туристическата индустрия, почетен знак и грамота за „Цялостен принос в развитието на зимния туризъм в България”

Г-н Мариян Беляков – изпълнителен директор на „Пампорово” АД, който получи грамота за „Мениджър на Балканите в зимния туризъм”

Г-жа Татяна Маринова – директор маркетинг и продажби към „Пампорово” АД, която получи плакет и грамота за положените усилия в развитието на курорта като „Най-посещаваният зимен курорт от български туристи”

За гостите в Пампорово бяха осигурени атрактивни забавления през целия ден – сноуборд демонстрации върху уреди и скокове в линия, демонстрации с колела от велопарка, атрактивни спускания на демо отбора на сдружение “Българско ски училище” и слаломно трасе за всички любители на зимните спортове, осмелили се да пробват възможностите си на писта „Стената”. За всички посетители имаше топъл чай и талони за намаление от Ромпетрол, както и награди от Биодерма. А известни изпълнители като Ангел и Моисей, вокална група New Five, фолклорен ансамбъл „Родопа” и момичетата от хип-хоп група The Scary Shadows забавляваха всички гости в Пампорово от сутринта до вечерта.

От 8 до 20 декември „Пампорово” АД обяви промоционални цени на лифт картите, които струват само 37 лв., а от 21 декември влиза в сила стандартната цена от 53 лева. От този сезон Пампорово преминава изцяло на безконтактни чип карти.

Вирни се горе