Пампорово е домакин на Х-то Юбилейно туристическо изложение “Планините на България – гостоприемство в четири сезона”

 Пампорово е домакин на Х-то Юбилейно туристическо изложение “Планините на България – гостоприемство в четири сезона”

Десетото юбилейно издание на ежегодното туристическо изложение “Планините на България – гостоприемство в четири сезона” се открива официално днес в курорта Пампорово.

Изложението събира хотелиери, туроператори, туристически сдружения, представители на бизнеса и представители на местната и изпълнителната власт в навечерието на зимния туристически сезон, съобщиха организаторите.

На Х-то изложение “Планините на България – гостоприемство в четири сезона” ще се представят туристически региони от страната и чужбина, а домакините ще илюстрират възможностите на българските зимни курорти. Тази година борсата ще бъде с международно участие, като сред изложителите са участници от Кишпещ (Унгария), Зул (Германия), Александруполис (Гърция), Ялова (Турция), както и партньори от Балнакнските страни.

На форума ще се дискутира и проблемът с визовия режим за страни извън ЕС. В работната програма е включена кръгла маса на тема “Новото законодателство в подкрепа на българския туризъм”. Поканени са представители на МИЕ, българските консули в Турция и Гърция, кметове и депутати, общественици.

Основни организатори на събитието са “Пампорово” АД, общините Смолян и Чепеларе, Регионалната туристическа асоциация “Родопи”.

През 2013 година се навършват 80 години от създаването на Пампорово, като по време на борсата ще можете да разгледате интересни архивни снимки от 1933 година до наши дни, ще бъдат прожектирани различни рекламни туристически филми от участниците в изложението, както и ще бъдат дискутирани актуални теми и проблеми свързани с туристическия бизнес.

Вирни се горе