Откриха горски библиотеки на Пампорово

Откриха горски библиотеки на Пампорово

Библиотеки с книги от различни жанрове са поставени на шест места в гората край курорта Пампорово. В тях има общо над 200 селектирани книги. Всеки турист, скиор и дори гъбар може да чете безплатно, пише “24 часа”.

120 заглавия са на български език и 80 – на английски. Идеята на инициативата е: “Вземи, прочети, върни!”, или т.нар. Book exchange – read a book, return a book! Жанровете на книгите са съобразени с последните тенденции сред читателите – криминалета, поезия, детска литература, приказки за най-малките, дори помагала за учениците във ваканция, както и любимият за тийнейджърите вамп жанр. Има и класика, както и любовна драма, логически книги и езотерична литература, дори книги с рецепти.

“Инициативата е предназначена за всички туристи в курорта целогодишно, като се разчита след прочитане книгата да се върне или читателят да остави своя, ако не е успял да я прочете”, каза Мариан Беляков, изпълнителен директор на “Пампорово"АД. За следващото лято горските библиотеки ще бъдат поне 10 на различни места, добави той. Най-високо разпложената е близо до тв кулата “Снежанка”. Всяка библиотека носи име на характерно за района цвете или герой. Първата пусната библиотека е кръстена "Силивряк”.

Вирни се горе