Оргавизират кръгла маса за устойчивото развитие в туризма

Оргавизират кръгла маса за устойчивото развитие в туризма

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма организира кръгла маса на тема „Национални системи за сертифициране на качеството и устойчивото развитие в туризма“. Тя се провежда в рамките на проект на министерството „Стимулиране на качеството и устойчивото развитие на туристическите предприятия”.

Кръглата маса ще се проведе на 26 септември 2012 г. от 09:30 до 13.00 ч. в к.к. Пампорово, залата на Община Чепеларе в Пампорово.

В рамките на обсъждането ще бъде направен преглед на международния опит и добрите практики за сертифициране на качеството и устойчивото развитие в областта на туризма по света. Ще бъдат представени резултати от проведено проучване в рамките на проекта сред българския бизнес и организациите в туризма за нагласите и готовността им за участие в доброволни схеми за сертифициране на качеството и устойчивото развитие, съобщи Десислава Михалкова, ръководител на проекта. Ще бъдат представени и дискутирани модели, предимства, недостатъци на и перспективи пред проекти за национални системи за сертифициране на качеството на туристическите услуги и на устойчивото развитие на туристическите предприятия.

За участие в събитието са поканени представители на изпълнителната власт, туристически сдружения, висши училища, туроператори и туристически агенции, места за настаняване, средства за подслон и заведения за хранене и развлечение, културни институции, дирекции на защитени територии и др.

Вирни се горе