Организират летен приключенски лагер за деца в Родопите

Организират летен приключенски лагер за деца в Родопите

Фрийстайл треньорите по сноуборд Богдан Кабасанов и братята Христо и Константин Ахтаподови организират летен приключенски лагер за деца в Родопите. Лагерът е със спортно – образователна насоченост, като ще включва различни спортни занимания и тренировки, и разнообразни и ползотворни лекции на теми: поведение в планината, ориентиране, оцеляване и набавяне на храна в екстремни ситуации, оказване на първа помощ и други.

Примерната програма на лагера включва обучение за оцеляване в планината – места за бивак, палене на огън, набавяне на х рана и вода, разпознаване на билки и горски плодове. Децата ще имат възможност да се учат на спортно катерене – видове възли и различни техники на катерене и др. Включени са и забавни игри, като пейнтбол. Програмата предвижда и преход с колела, улов на риба, гребане с каяк в спокойни води , пешеходен преход до роженската обсерватория и астрономическа лекция, еколекция, събиране на бивак и др.

Лагерът ще се проведе в местността Картола, която се намира в близост до село Момчиловци и местността Хайдушки поляни. Палатковият лагер ще се намира близо до спортен център „Картола”, където ще използваме санитарен възел и останалите удобства на центъра, съобщават организаторите. Участие в лагера могат да вземат деца на възраст от 10 до 18 годишна възраст. Минималният брой участници за лагера е 10. Датата на тръгване е 05 юли, а на завръщането е 12 юли.

Цената за целия лагер е 350 лв., която включва инструктори по различните занимания, специализирана екипировка, храна за целия лагер, такса и туристическа застраховка, вход за различните посещения, транспорт. Всички родители, които имат желание могат да докарат децата си лично, за да добият представа за мястото, на което ще се проведе лагера, информират организаторите. Записването става при Христо Ахтаподов на телефон – 0877 603 100.

Вирни се горе