Община Смолян се представя на Международно изложение с родопски храни и природни забележителности

 Община Смолян се представя  на  Международно изложение с родопски храни и природни забележителности

За поредна година община Смолян участва на традиционното Международно туристическо изложение Ваканция и спа Експо, което тази година празнува 30 – годишен юбилей. Смолян се представя в партньорство с община Чепеларе и Регионална туристическа асоциация Родопи, като освен с туристическа информация, регион Средни Родопи се прoмотира и с богата дегустация на родопски храни – пататник, баница, млечни продукти, сладка от диви плодове и мед, която предизвиква жив интерес сред посетителите и участниците на борсата.

В последните няколко години интересът към Родопите се засилва, отбелязват представителите на общината в съобщение до пресцентъра на община Смолян. Освен рекламата на щанда на Смолян, на две видеостени тече и промоционален филм за Родопите, привличащ вниманието на посетителите с красотите от защитените местности и природните забележителности в района. Атракция днес ще бъде програмата на феномена Валя Балканска и гайдаря Петър Янев, която ще се изнесе на щанда на Смолян и Чепеларе. Ваканция и спа експо има сериозен принос в развитието и популяризирането на българския туризъм, за привличане на нови туристи от цял свят, които откриха в лицето на България своята дестинация за посещение и почивка. Изложението се провежда под патронажа на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма в партньорство с БАТА, БХРА и Столична община. През тази година с щандове участват Гърция, Сърбия, Македония, Турция, Катар, Индонезия и др., както и много туроператори, туристически агенции, сдружения и общини.

В борсата участва мл.експерт в дирекция „Икономическо развитие, проекти, програми, международни и младежки дейности” в община Смолян Александър Караджов.

Вирни се горе