Община Девин с приз "Най-успешно развиваща се туристическа дестинация за 2017г"

Община Девин с приз "Най-успешно развиваща се туристическа дестинация за 2017г"

Вчера, на официална церемония по връчване на ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ ЗА 2017 ГОДИНА НА БЪЛГАРСКАТА ХОТЕЛИЕРСКА И РЕСТОРАНТЬОРСКА АСОЦИАЦИЯ, Община Девин беше наградена в раздел " НАЙ – УСПЕШНО РАЗВИВАЩА СЕ ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ НА 2017 Г. " Наградата бе получена от кмета на общината Красимир Даскалов.

“Благодарих на Управителния съвет на БХРА за високото признание. Приех наградата, като оценка за работата на целия екип, с който работя , защото без упорития и усилен труд, който всички ние полагаме, нямаше да ги има и тези резултати. Обещах, че ще продължим да работим все така амбициозно, за да утвърдим Девин, като една от най – желаната туристическа дестинация в България и в Европа!”, съобщи кметът на родопската община Красимир Даскалов. На форума присъства вицепремиерът Валери Симеонов, заместник министърът на туризма Атанаска Николова , кметът на Столична община – Йорданка Фандъкова и други.

Приза за община Девин е връчен, заради реализирането на проекта, с който отново в Девин достигна минералната вода от Беденски бани, което от своя страна даде сериозен тласък на туризма в региона, както и за осаществяването на фестивала „Девин денс фест“, който има за целза цел да съхрани нематериалното културно наследство, както и реализирането на Фестивал „Чуйте Девин" – Световен фестивал на гайдари и кавалджии заедно с артисти от всички изкуства и др.

Вирни се горе