Община Девин кандидатства по проект за развитие на спа-туризма в региона

 Община Девин кандидатства по проект за развитие на спа-туризма в региона

Община Девин кандидатства по проект „IT Спа туризъм – България – Гърция”, който включва развитие на софтуер и хардуер в частност единна резервационна и  информационна система за спа общините, които са в пограничен район. Това съобщи Ангел Ликов – специалист в отдел “Туризъм” в община Девин. Освен пограничните спа общини в Гърция, друг партньор в този проект е община Минерални бани, посочи още Ликов.

Ще се борим да създадем в Девин туристически информационен център, в който гостите и туристите да бъдат обслужвани на ниво,както и за повишаване на туристическия поток от повече страни. Целта ни е да привлечем повече чужди туристи.

За системата ни дадоха пример в Гърция, където бяхме на посещение. Там ни представиха един нов продукт – дигитална здравна карта. Чрез нея турист от дадена държава, в която е въведена тази система, пристигне ли на почивка в нашия град при използването на картата автоматично излиза информация, относно лечение и процедури, проведени в други страни, обясни специалистът.

При посещението в Гърция са били обсъдени въпроси за участие в международно изложение , свързано с представяне на спа-туризма и утвърждаването на община Девин като спа-курорт.,които ще се проведат в Атина и още две дестинации в Европа. Проектът е мащабен ,с бюджет 1,5 млн.евро ,посочи Ликов.

Вирни се горе