Най-атрактивно изложение БУЛФОРЕСТ ШОУ 2013 ще се проведе на Мечи чал

Най-атрактивно изложение БУЛФОРЕСТ ШОУ 2013 ще се проведе на Мечи чал

На връх Мечи чал над гр. Чепеларе, на 1881 м. надморска височина, от 30 май до 1 юни 2013 г., ще се проведе най-високото и атрактивно изложение БУЛФОРЕСТ ШОУ 2013. В сърцето на Родопите щесе демонстрират, пред специалисти и посетители, последните възможности на професионалната горска техника, ще бъдат представени най-новите технологични иновации, машини и оборудване в отрасъла. През трите дни на изложението всички посетители ще могат да се запознаят в действие с последните продукти на световно известни фирми от бранша: BOBCAT, VALTRA, JOHN DEERE, FENDT, PALAX, JUNKKARI, UNIFOREST, SEPPI, ТAJFUN, HUSQVARNA, KOLLER, POSCH, OREGON, OleoMac, МИНА, AVANT,STEYR, ТЕХНОЛЕС и редица други. Ще бъдат представени природосъобразни системи за дърводобив, дървообработка и залесяване, между които: харвестър, мини товарачи и многофункционални машини за горската промишленост, трактори, челни-товарачи, машини за надробяване както на дървета и храсти, така и на камъни, моторни лебедки, процесори и машини за рязане и цепене на дърва, моторни триони, принадлежности за работа в гората, високопроходими автомобили, пикапи и много други,съобщиха организаторите.

Всички, които обичат българската гора ще могат да открият професионалния свят на горското стопанство, да участват на живо в реални демонстрации в естествена горска среда, да се запознаят с начините за възпроизводство, поддържане и опазавне на горите. В рамките на изложението ще се проведе демонстрация на техники и методи по гасене на горски пожари, възстановяване и залесяване на горски площи. Много настроение и емоции ще предизвикат състезанията за най-добър секач, а всички посетители ще имат възможност лично да участват във фотоконкурса на Кантек „Прегърни дърво“ за наградата – фотоапарат Канон. Симпозиумът по скулптура от дърво на тема „Пейката”, който предхожда изложението, ще се проведе от 27 май до 3 юни на централния площад в гр. Чепеларе. Входът за изложението е свободен. Осигурени са безплатен достъп с лифт до мястото на мероприятието и зона за паркиране.

Изложението се провежда под егидата на Министерство на земеделието и храните, в партньорство с Община Чепеларе, Национално сдружение на собствениците на недържавни гори „Горовладелец“ и Изпълнителната агенция по горите.

Вирни се горе