Министър Терзиева откри нови 24 км от пътя Кърджали-Подкова

Министър Терзиева откри нови 24 км от пътя Кърджали-Подкова

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева откри новия 24-километров първокласен пътен участък между Кърджали и Подкова, съобщиха от Правителствена информационна служба.

Маказа вече е открит като граничен пункт, откриваме и новия път и така мечтаната от десетилетие пряка връзка с гръцките погранични райони е осъществена, заяви в своето изказване министърът. Основен приоритет на нашето правителство е да намаляваме различието между регионите. Тази цел включва и развитието на бизнеса в пограничните райони и развитие на икономическите отношения между съседните страни.

Терзиева благодари на строителите и проектантите за реализирането на новата пътна отсечка, чиято подготовка е започнала още през 2006 г. С пускането на движението по новоизградения пътен участък пътят от Кърджали до ГКПП „Маказа-Нимфея” се съкращава с повече от 10 минути.

Проектът „ПЪТ Е-85 (I-5) “КЪРДЖАЛИ – ПОДКОВА” от км 342+639.41 до км 367+427 и пътна връзка „Фотиново” от км 0+000 до км 2+368” се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. Договорът за Безвъзмездна финансова помощ е на стойност 54 млн. лв.

Вирни се горе