Летният туристически сезон в Златоград започва в края на април

Летният туристически сезон в Златоград започва в края на април

Летният туристически сезон в Златоград започва в края на април,туристите изкушени от гръцките плажове още около Великден

Летният туристически сезон за Златоград започва в края на април, съчетавайки почивка в Родопите и маршрути до гръцки дестинации и морски курорти, съобщи Александър Митушев, председател на хотелиерското сдружение в града и управител на Етнографския ареален комплекс. Предложенията на местните хотелиери около Великден комбинират възможностите за СПА и културно-исторически туризъм в района на Златоград с екскурзии до Беломорието. Част от плажовете на територията на община Комотини ще бъдат готови и почистени тази година в началото на май, за да посрещнат очакваните български туристи, се посочва в интернет сайта на гръцкия в. “Хронос” в Комотини.

И през това лято хотелиерите в Златоград ще предлагат съвместни пакети с гръцките си колеги от морското крайбрежие. Ваканционните пакети още около Великден и Гергьовден включват екскурзии до гръцките курорти, при което много от туристите откриват плажния сезон, обясняват хотелиери в Златоград. В очакване на българските групи, които са сред най-ранните туристи за курортите в Северна Гърция, представителите на туристическия бранш в община Комотини се ангажират до май да са готови и почистени част от плажовете. Според публикации в местни гръцки издания, туристическият сектор и общинари обсъждат необходимостта от навременна подготовка на крайбрежната зона, за да бъдат посрещнати българските туристи още през май. Комбинирани ваканции в хотели в Златоград, Марония и Порто Лагос са включени в лятната програма на хотелиерите в родопския град. Новост от тази година е възможността за риболовен туризъм, като маршрутите за въдичари започват от родопски язовири и стигат до района на Порто Лагос. Цените на нощувките в българо-гръцките маршрути варират от 15 до 45 евро в зависимост от дестинацията и дали са включените допълнително закуска и вечеря.

Вирни се горе