Ледена пързалка откриха кметът на Чепеларе и олимпийската шампионка Катя Дафовска

Ледена пързалка откриха кметът на Чепеларе и олимпийската шампионка Катя Дафовска

Пързалката със синтетичен “лед” ще осигурява целогодишно условия за каране на кънки. Обединените усилия на Община Чепеларе и “Джи Би Груп 21” ЕООД превърнаха тази вечер една идея за синтетична ледена пързалка в курортния град във реалност. Лентата на новата придобивка преряза кметът на Чепеларе Тодор Бозуков, а зам.-кметът Боран Хаджиев и олимпийската шампионка Екатерина Дафовска първи тестваха новото съоръжение. Официален гост на откриването беше областния управител Недялко Славов.

„Откриваме сезона засега без сняг, но той скоро ще завали. Очаквам добър сезон, защото община Чепеларе предлага на своите гости над 6000 категоризирани легла и над 9000 места в заведения. Известни сме със своето гостоприемство, своята кухня и народните цени, каза Тодор Бозуков. Освен ледената пързалка тази година за първи път организираме автобусна линия, която ще извозва любителите на ски спорта от Чепеларе до ски центъра. Новото е и възстановяването на ски влека в местността „Дьортовото“, където всички гости на курортния град и нашите деца ще могат да карат ски“, посочи кметът Бозуков. Официалното откриване на новото съоръжение за удоволствие и спорт завърши с гайди, пишна заря и безплатно пързаляне за малки и големи.

Новата придобивка на Чепеларе ще бъде място за забавление за малки и големи през цялата година. Усещането е същото като пързалянето върху истински лед, но с намалена вреда върху природата. Синтетичната ледена пързалка облагодетелства не само спорта, тя се превръща в център на обществения живот и място, където ще могат да се проведат различни прояви. Когато подът не е хлъзгав, той може да се използва за редица спортни дейности, като ролкови кънки, скейт, игри с топка и др.

Параметрите на пързалката са 19м х 7м – общо 133 м2, като площта ще бъде увеличена, обясни кметът Бозуков. Феновете на кънките на лед бяха нетърпеливи и се насладиха на първото си каране в центъра на Чепеларе напълно безплатно. Синтетичната ледена пързалка ще бъде отворена всеки ден от 10:00 ч. до 22:00 ч. За възрастни цената за 1 час е 4 лв. + 4 лв. наем на кънки, за деца от 7 до 12г. цената е 3 лв. + 3 лв наем на кънки, а за най-малките любители входа за пързалката е свободен, а наемът на кънките е 3 лв. HAPPY HOUR от 14:00ч. – 16:00ч. входа е безплатен. За тези които искат да закупят карти за брой посещения, цените ще са атрактивни. Изненадата за всеки с адресна регистрация гр. Чепеларе е, че входа на пързалката и наема на кънките е с -25% отстъпка.

През този зимен сезон ще бъде пуснат в действие и нов влек до осветената писта в града, която ще създаде условия за уроци по ски за децата на Чепеларе. Цените на лифт картите и на хотелските услуги остават непроменени за този зимен сезон въпреки поскъпването на електроенергията и консумативите, уточниха от хотелиерското сдружение в града. Лифтът на ски центъра “Мечи чал” все още не работи поради липса на достатъчно сняг. Дневна лифт карта в Чепеларе и през този ски сезон ще струва 40 лв. за възрастни и 24 лв. за деца.

Цените на нощувките в хотелите в града са в границите от 10 до 40 лв., а около Коледно-Новогодишните празници се въвежда обичайното увеличение около 15 процента. Чепеларе остава зимният курорт на средния българин, ценовата политика е насочена главно към туристи от страната, коментира кметът Бозуков.

Още снимки виж в "В обектива"!!!

Вирни се горе