Колоездачи превзеха снежните писти на Пампорово за осма поредна година

Колоездачи превзеха снежните писти на Пампорово за осма поредна година

През уикенда при безупречна организация се проведе традиционния Зимен Байк Дуел

Десетки колоездачи от всички краища на България се включиха в осмото поредно издание на зрелищното зимно вело състезание – Winter Bike Duel 2018!

Събитието е уникално за България и региона и всяка година предизвиква някои от най-добрите родни колоездачи, да се включат в оспорваната и атрактивна снежна надпревара. Състезанието се провежда в дуел формат с директна елиминация , а интригата се запазва до последния момент.

Победител при мъжете в традиционния Зимен Байк Дуел, за първи път стана Павел Козарски, който показа много стабилно каране и в последния дуел успя да задмине опонента си малко преди финалната права. Втори остана Милчо Стоянов, а на трето място се класира Иван Кобуров.

Сред младите надежди в категорията на юношите най-добре се представи Григор Вълчанов, следван от Иван Борисов и Николай Желев . При ветераните на първото стъпало на почетната стълбичка се качи Милан Димов, а до него се наредиха Николай Желев и Вечесляв Николов.

Победителите в отделните категории получиха много парични и предметни награди, любезно осигурени от спонсорите на събитието – BMW България, Ред Бул, Анимал и хотел Перелик.

Състезанието се проведе по писта номер 7 в Пампорово, а трасето включваше скоростни отсечки, където се развиваше скорост от близо 70км в час, имаше няколко скока и други интересни елементи. Събитието протече под отлична организация, а участниците останаха много доволни от подготвеното от организаторите трасе.

С Winter Bike Duel 2018 стартира плавния преход от сезон зима, към сезон лято в Пампорово, а от курорта издават, че за летните месеци подготвят много приятни изненади за всички посетители. След последните снеговалежи, включително и от днес условията в ски зоната са чудесни, а сезона ще продължи до Великден.

Вирни се горе