Кабинетът на ски в Пампорово

Кабинетът на ски в Пампорово

Цялото правителство ще се качи на ски ден след като отпразнуват кой Трифон Зарезан, кой Свети Валентин,съобщи StandartNews.

15 февруари е работната дата, за която е насрочено второто изнесено заседание на министрите, научи агенция Стандарт Нюз от източници от изпълнителната власт. Сбирката ще е в Смолян. Много е вероятно някои министри да отидат в родопския град ден по-рано, за да покарат ски. Датата е избрана от домакините, тъй като на 12 и 13 февруари в Пампорово е състезанието за европейската купа по слалом.

Това ще е второто изнесено заседание на кабинета. Първото беше през декември в Пловдив. Още тогава премиерът Бойко Борисов заяви, че министрите ще обиколят всичките 28 области. В първата част на “провинциалните” съвещания те ще прехвърлят регулярния дневен ред. Във втората пък ще се срещат с кметовете и областните управители. С тях ще обсъждат местни проблеми и ще търсят решения. В Пловдив например държавата върна на общината Античния театър и отпусна пари за спортната зала в града. След срещата стана ясно също, че във всяко министерство ще има “горещ” телефон за кметовете, на който те ще говорят с експерти за европроектите си и ще ускоряват процедурата по тях.

По отминалите празници ски курортът приюти доста хора от властта. Преди Нова година по пистите се спускаше екоминистърката Нона Караджова. В четвъртък и петък тя се спускаше по пистите под връх Мечи чал до Чепеларе в компанията на бившата ски легенда Борислав Киряков, с когото са семейни приятели. Министърката дошла в Чепеларе с форда на мъжа си, а не с правителствена лимузина, защото искала да е инкогнито.

Вирни се горе