Хотелиерите в Пампорово са доволни от тазгодишния зимен сезон

Хотелиерите в Пампорово са доволни от тазгодишния зимен сезон

По-добър зимен туристически сезон отчитат хотелиерите в Пампорово, заяви председателят на Регионалната туристическа асоциация „Родопи” Пантелей Мемцов,цитиран от Infotourism.net.

„Това е задоволство за представителите на бранша, но по-важното е вече очерталата се тенденция за възвръщаме на Пампорово като водещ български зимен курорт”, поясни Мемцов. По думите му, тази тенденция дава основание да се очаква засилване на туристопотока и през следващите зимни сезони пък и през летните, защото Пампорово е целогодишен курорт.

„В момента Пампорово е най-добрият курорт с най-добри писти в цяла България, като това е мнението на всички любители на зимните спортове”, твърди Мемцов. Той посочи, че има има солидно присъствие на английски туристи заради ниските цени и добрите условия за ски. Въпреки меката зима, миналата година имаше голяма снежна покривка, но тя бе натрупана интензивно в началото на януари, а тази зима снегът е падал много равномерно по време на целия сезон, обясни Мемцов. Структурата на снега е много добра тази година поради това, че всички периоди, през които е имало минусови температури, в курорта е правен и изкуствен сняг. „В момента структурата на снега е такава, че има една добра основа, която задържа снежната покривка, независимо от това, че вече сме март месец и температурите са по-високи”, обобщи Мемцов.

Заради добрата снежна покривка и подходящите условия за зимни спортове, сезонът ще продължи поне до априлската ваканция на учениците. Сега цените в Пампорово са доста по-ниски и на хотелите, и на ресторантите, и на ски услугите с около 30 %, което прави доста атрактивно Пампорово за активна ски почивка до края на март и през април,каза в заключение председателят на РТА „Родопи”.

Вирни се горе