Горещ летен сезон се очаква в Пампорово, откриват го на 31 май с безплатен лифт

Горещ летен сезон се очаква в Пампорово, откриват го на 31 май с безплатен лифт

Веднага след края на зимата в курорта вече тече трескава подготовка за лятото на 2014-та, което се очертава да е наистина горещо!

Тази година Пампорово залага много на летния туризъм, като привлича туристите освен с прохладата на планината, красивата природа и забележителностите в района, така и с много забавления и интересни предложения за малки и големи. Една от най-големите атракции в курорта е най-бързо развиващия се парк за планинско колоездене в България и региона, обещават от курорта.

Вело парк Пампорово може да се похвали с над 30 км маркирани трасета за планинско колоездене с различно ниво на трудност, подходящи както за професионалисти, така и за абсолютно начинаещи. Особено внимание е обърнато на по-масовите трасета, по които могат да карат дори деца, а разнообразието от маршрути предоставя на колоездачите възможността плавно да преминават към по-сложните терени.

Паркът разполага със специализирано трасе за усъвършенстване на уменията, както и единственото в България и региона до този момент трасе от типа Air DH. Една от гордостите на парка е трасето за форкрос, по което миналата година се проведе Европейския шампионат в дисциплината. Този сезон ще се работи още по развитието на парка и изграждането на нови интересни елементи, като още с откриването му, на място ще заработи и специализирано трасе за тренировка насочено изцяло към Олимпийската дисциплина крос крънтри. Друга важна новина за всички колоездачи е, че тази година, за редовните посетители на парка ще се предлагат и сезонни карти!

Летният сезон в Пампорово ще бъде официално открит още на 31-ви май с безплатни лифтове за всички посетители на курорта, а на следващия ден – 1-ви юни – Денят на детето, от Вело парк Пампорово са подготвили специална програма за всички подрастващи! Освен че, децата до 14 години ще имат свободен достъп до лифтовите съоръжения, ще могат да се включат в много игри, безплатно обучение и други приятни изненади.

Само няколко седмици по-късно, на 20-22 юни, Вело парк Пампорово ще бъде домакин на единственото за страната ни тази година, голямо международно състезание по спускане и крос кънтри.

Надпреварата Pamporovo Bike Cup е от клас 1 и е включена в календара на Международния Колоездачен Съюз. Очаква се по време на състезанието, на родна земя да пристигнат много популярни чуждестранни атлети, защото състезанието носи точки за световната ранглиста и има примамлив награден фонд. Интересен факт е, че до този момент в страната ни никога на се е провеждало състезание от клас 1 в Олимпийската дисциплина крос кънтри и това ще бъде първото такова събитие в България с цел да се превърне в ежегодна традиция.

През целия сезон на място ще се провеждат много събития и различни активности, като акцент на програмата е състезанието 4X Pro Tour Пампорово – кръг от световните серии в една от най-атрактивните дисциплини – форкрос. Състезанието ще се проведе на 22-24 Август, като то не просто ще бъде кръг от най-популярното състезание по форкрос в света, а ще бъде и големия финал на турнира. Очаква се в България да пристигнат едни от най-големите звезди, като вече е потвърдено участието на няколко световни шампиона.

Освен всички интересни летни активности, друга добра новина е, че тази година ще работят и голяма част от хотелите в курорта, които ще зарадват туристите с различни предложения и атрактивни цени. Хотел Орловец е подготвил промо пакети с включена лифт карта, специално за колоездачи, спортни клубове и тренировъчни лагери.

Пампорово има за цел да се утвърди като водеща лятна дестинация, като предлага на своите гости всякакви интересни занимания за малки и големи.

За тази година има подготвена специална ежеседмична програма, от която ще могат да се възползват всички посетители на курорта, за да разнообразят максимално престоя си в планината и да го направят незабравим!

Вирни се горе