България в топ 6 на най-добрите зимни дестинации

България в топ 6 на най-добрите зимни дестинации

Страната ни е посетена от 1,2 милиона души през миналата зима

Според проучване на Европейската туристическа комисия, България е в топ 6 на най-популярните и предпочитани дестинации за зимен туризъм в Европа. Страната ни е посетена от 1,2 милиона души през миналата зима, показват данните, които бяха потвърдени и от Министерството на туризма.

Приходите на бранша през зимните месеци възлизат на почти милиард лева за сезон 2014/15. Представители на планинските ни курорти от своя страна заявяват, че интересът към България ще бъде висок и през тази година.

Ски курортите ни са готови да посрещнат увеличеният брой туристи и новите изисквания за безопасност на пистите и районите около тях. Машините за изкуствен сняг на повечето места също са подготвени.

Изчакват се единствено по-ниски температури, за да може пистите да приемат първите за сезона туристи. От своя страна воденото от Николина Ангелкова министерство продължава работата за превръщането на България в целогодишна дестинация. Проучването отчита доброто планиране и стратегически важните партньорства на страната ни с големи европейски туроператори и авиокомпании.

Вирни се горе