Българите ще пътуват по-масово за Нова година, а за Коледа ще си стоят вкъщи

Българите ще пътуват по-масово за Нова година, а за Коледа ще си стоят вкъщи

Българинът все още не пътува по време на Коледа, защото спазва традицията, че това е семеен празник и предпочита да си е вкъщи с близките си. Бумът е за Нова година, тъй като тази година се събират повече почивни дни и с 2-3 дни отпуска се събира една прилична ваканция, което е допълнителен мотив да се потърси възможност за празнуване извън дома. Основно туристическите пакети за България са между 3 и 5 нощувки на стойност от 150 до 1300 лв. на човек. За чужбина цената е от 250 до около 2000 лв. на човек, като по-скъпи са дестинациите, до които се пътува със самолет.

Резултите от анкетата на сайта Smolyannews.com показват, че тези които са решили да пътуват в чужбина са едва 2% от гласувалите.

Попитахме Ви – Как разпределяте коледния си бюджет? 58% от анкетираните в сайта Smolyannews.com са отговорили, че предимно за храна. Други 36% освен за храна ще заделят средства и за подаръци, за да зарадват най-близките си хора. Едва 2% от гласувалите са посочили, че ще пътуват по време на празниците. Привлекателни дестинации си остават Турция и Гърция.

Вирни се горе