Жега в събота, живакът към 35 градуса

Жега в събота, живакът към 35 градуса

В събота ще преобладава слънчево време. След обяд над Източна България и планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 28 и 33 градуса.Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. По билата ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 22 градуса, на 2000 м – около 14 градуса.

Над Черноморието сутринта ще има слънчеви часове, но около и след обяд облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще бъде често значителна и на много места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 30-32 градуса. Температурата на морската вода ще е 27-28 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В неделя и в понеделник ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, вероятността за валеж е много малка. Температурите съвсем слабо ще се повишат. /БЛИЦ

Вирни се горе