Започва нов прием по пчеларската програма

Започва нов прием по пчеларската програма

На 26 и 28 март, със заповед на изпълнителния директор на ДФ „Земеделие”, се отваря нов прием на заявления за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мерки от „Национална програма по пчеларство за тригодишния период 2011-2013 г.”

На 28 март, в 9:00 часа ще стартира приемът на заявления за подпомагане по мерки B „Борба срещу вароатозата” и C „Мерки за подкрепа на извършването на физико-химичен анализ на пчелния мед”. По Мярка B ще се приемат заявления в сектор 2 „Разходи за закупуване на препарати в борбата срещу вароатозата”, а по Мярка C – сектор 1: „Подкрепа на пчелари за извършване на лабораторен анализ на пчелния мед”.

Приемът ще продължи до 17:30 часа на 1 юни 2012 или до изчерпване на предвидения в бюджета на програмата финансов ресурс, обясниха от земеделското министерство. Документи за кандидатстване по тези две мерки се подават в областните дирекции на ДФЗ, отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане” по постоянен адрес за физическите или адрес на регистрация за юридическите лица.

Вирни се горе