Започнаха матурите

Започнаха матурите

Матурите започнаха. Учениците от XII клас вече са по училищата, където са разпределени да се явят на изпит по български език.

Изпитният вариант бе изтеглен както обичайно в 5:00 часа сутринта в сградата на Министерство на образованието и науката. Вариантът, по които зрелостниците ще показват знания, е номер 24. Той бе изтеглен от общо над 11 млн. възможности.

Изпитът започна в 8:00 часа. Матурата по български език и литература е разделена на три модула.

Първият продължава час и половина. Той представлява тест със затворени отговори. Вторият модул продължава един час и съдържа 10 въпроса.

Учениците не могат да излизат докато работят по модулите, но могат да излязаат от залата между тях. Третият модул е с времетраене два часа като се пише интепретативно съчинение или есе. От стаята може да се излиза час и половина след началото на модула.

На изпит днес са и учениците от VII клас. Техният изпит започва в 10:00 часа тази сутрин и е вход за приемане в гимназии.

Учениците от VII клас трябва да са в училищата, които учат в 9:30 часа. Техният изпит е от два модула – едночасов тест и преразказ, който децата трябва да напишат за час и половина.

Вирни се горе