Времето през четирите почивни дни

Времето през четирите почивни дни

Поредицата празнични дни ще започне с хубаво време и летни температури и ще завърши със захлаждане и дъжд. Днес ще бъде слънчево, в низините – горещо, с температури от 30 до 35 градуса, малко по-ниски по Черноморието.

Утре – в първия почивен ден ще остане слънчево, но ще се появи слаб и умерен вятър от североизток. Температурите ще се понижат с 2-3 градуса до интервала от 26 до 32 градуса. Ще остане слънчево или с незначителна облачност.

В неделя понижението на температурите ще продължи и те ще са от 25 до 30 градуса. От запад ще се появи висока и средна облачност.

В понеделник над крайните западни райони е възможно да превали и прегърми. Максималните температури ще са от 22 до 28 градуса. Облачността ще бъде променлива.

На празничния 22 септември облачността ще бъде значителна. По-съществени разкъсвания ще има над северните и североизточни райони, а по-късно през деня – над цялата южна половина от страната ще превалява дъжд, на места придружен и от гръмотевици. Температурите ще бъдат от 17-20 градуса в югозападните части, където ще има плътни облаци и превалявания, до 23-24 градуса на север и североизток.

В сряда и четвъртък облачността ще бъде променлива, често значителна и на места ще превали слаб дъжд. Дневните температури ще са от 20 до 25 градуса. По Черноморието през по-голямата част от празничните дни условията ще бъдат подходящи за туризъм, с топла вода, около 24-25 градуса.

Избралите да почиват в Гърция няма да имат толкова добри условия, тъй като там преваляванията и облачното време ще започнат още от събота, а в неделя и понеделник ще бъде облачно и дъждовно, заради преминаващия през гръцка територия средиземноморски циклон.

В планините условията за туризъм ще бъдат добри през първите два почивни дни. Облачността ще бъде отначало незначителна, впоследствие ще се увеличава, но до понеделник следобед в повечето масиви вероятността за превалявания е малка. Температурите на 1200 метра надморска височина ще бъдат: днес около 25 до 27 градуса, в събота и неделя около 23-24, а в понеделник ще захладнее чувствително, с близо 10 градуса и температурите няма да превишат 15 градуса.

Вирни се горе