Облачно и студено време днес

Облачно и студено време днес

През следващото денонощие над по-голямата част от страната времето ще е облачно. През нощта сняг ще превали на места в Северна България, а през деня в крайните северозападни райони. Разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България. Вятърът ще бъде слаб, от изток-североизток.

Минималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, максималните – предимно между 3 и 8 градуса, в крайните югозападни райони до 10-13. Над Черноморието ще бъде облачно. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 5-7. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3, на 2000 метра около минус 2.

В събота ще преобладава облачно време, в по-голямата част от страната без валежи. Вятърът ще бъде с източна компонента, предимно слаб. Температурите ще останат без съществена промяна – минималните между минус 1 и 4, максималните – предимно между 3 и 8. Привечер от югозапад ще завали – по долината на Струма и Места – дъжд, в планините и планинските райони – сняг.

През нощта срещу неделя ще завали на повече места в страната – предимно сняг, в Горнотракийската низина и по Черноморието – все още дъжд. В неделя през деня валежите ще се усилят; по-съществени като количество ще са на места в Западна България. С усилване на североизточния вятър ще нахлува студен въздух и до вечерта в повечето райони валежите ще са вече от сняг.

Вирни се горе