Владимир Путин се разведе

Владимир Путин се разведе

Руският президент Владимир Путин се е развел със съпругата си Людмила. Двамата потвърдиха това в съвместно интервю за държавната руска телевизия “Россия 24”. “Това беше наше общо решение, нашият брак е приключен”, заяви Путин, след като заедно с бившата си вече жена изгледаха балета “Есмералда” в Кремъл.

“Да, може да се каже, че това е цивилизован развод”, потвърди Людмила Путина.

Руският президент допълни, че двамата практически не се виждат и всеки има собствен живот. По думите му не всички са готови за високата степен на публичност, която предполага ролята на съпруга на политик “на такова равнище”.

“Цялата моя дейност е свързана с абсолютна публичност. На някои това се нрави, на други – не, но има хора, с които това е напълно несъвместимо”, добави Путин.

Той отбеляза, че Людмила Путина е карала деветата си година като първа дама на Русия.

“Аз не обичам публичността, и полетите за мен са трудни, но ние много обичаме децата си и се виждаме постоянно”, каза още самата тя.

Бившата първа дама на Русия добави, че двамата винаги ще останат много близки и му е много благодарна, че я подкрепя.

Бракът на Владимир и Людмила Путина продължи близо 30 години. Той е сключен на 28 юли 1983 г. Двамата имат две дъщери – Мария, родена през 1985 г., и Екатерина, родена през 1986 г., припомня РИА Новости, цитирана от БТА.

Руският президент предпочита да не дава публичност на личния си живот. И днес, коментирайки децата си, той каза само, че те са получили образованието си в Русия и живеят в страната постоянно.

Днешното посещение на балет бе първата съвместна поява на обществено място на Владимир и Людмила Путини от повече от една година.

Вирни се горе