“ВИЖ!Фест” отново събира талантите на България

“ВИЖ!Фест”  отново събира талантите на България

Националното изложение на таланта „ВИЖ!Фест” събира за втора поредна година даровити ученици от цяла България. Събитието ще се проведе на 14 януари 2012 г. в музикален център „Борис Христов”, град София.

„ВИЖ!Фест” е вдъхновен и организиран от стипендиантите на фондация „Комунитас” по проект „1000 стипендии”. От 09:00 часа до 18:00 часа учениците ще покажат своите умения в различни модули и предизвикателства. Публиката може да се наслади на техните изяви от областите на науката и изкуството, да се запознае с млади автори и техните трудове.

Основен модул на събитието е „Талантът говори”, където младите умове ще представят свои идеи, проекти, изобретения. Очакванията към тази изява се изключително високи и това не е случайно. Сред презентиращите е Митко Николов, който ще представи своето изобретение Brain Relaxer. През 2011 година, той реализира първия си модел на изобретението в съвместна работа с учени от БАН. Митко ще представи както самия уред, така и резултати от проведените тестове на устройството в БАН.

Талантите ще покажат и социалната си ангажираност в лицето на Симона Стойкова. Нейната тема е озаглавена „Зоополиция” и предлага интересно решение за проблемите в обществото, свързани с отношението към животните.

Разбира се, темата за образованието също ще е ключова за „Талантът говори”. Тошко Тодоров ще говори за разработен от него нов метод за усвояване на познания. Той е наречен „Конструктивно мислене“ и дори вече се прилага успешно.

„Талантът говори” ще предложи още много умствени предизвикателства към аудиторията.

За радост на меломаните, второто издание на изложението предлага и концерт. Всички изпълнители са носители на стипендия от проект „1000 стипендии” от област музика.

Освен изложбената част, която представя картини и снимки на стипендианти, „ВИЖ!Фест” предлага още игри и провокации, в които ще могат да се включат и посетители.

С националното изложение на таланта „ВИЖ!Фест”, фондация „Комунитас” отбелязва началото на шестото поредно издание на конкурс „1000 стипендии”. В конкурса могат да участват учениците от 6-ти до 11-ти клас. За повече информация можете да посетите официалната страница на проекта: www.1000.bg

Вирни се горе