В началото на септември започва прием по схемата „Училищно мляко”

В началото на септември започва прием по схемата „Училищно мляко”

От 1 до 30 септември областните дирекции на ДФ “Земеделие” ще приемат заявки по европейската схема „Училищно мляко” за учебната 2013-2014 г. Кандидатите могат да бъдат учебни заведения, доставчици или организации, представители на едно или повече учебни заведения. Документите се подават по местонахождение за училищата и по адресна регистрация за останалите кандидати, съобщиха от земеделското министерство.

Схемата цели да създаде у децата навици за консумация на мляко и млечни продукти и траен интерес към здравословното хранене. В обхвата й са включени всички предучилищни, начални и средни училища, независимо дали са държавни или частни. Максималното количество за дете е 0,25 литра мляко на ден.

Млякото задължително се предоставя в опаковка за еднократно ползване. На етикета ясно трябва да е изписано неговото количество и срокът на годност. Същото се отнася за сиренето и кашкавала, които се дават на децата. Ако се предлагат сандвичи с млечни продукти, те трябва да са опаковани поотделно и на етикета да е обозначено тяхното количество. По схемата не се подпомагат мляко и млечни продукти, използвани за приготвяне на ястия.

Вирни се горе