Удължават срока за кандидатстване за стипендии за едногодишно обучение в САЩ по програма YES

 Удължават срока за кандидатстване за стипендии за едногодишно обучение в САЩ по програма YES

Удължават срока за кандидатстване за стипендии за едногодишно обучение в САЩ по програма YES до 07-ми ноември Американски съвет за международно образование – клон България удължава срока за кандидатстване за стипендии за едногодишно обучение в САЩ по програма YES до 07.11, 23:00 (сряда).

Поради нарастващия интерес решихме да дадем шанс на повече ученици да кандидатстват.

Програма YES предлага на гимназисти от България шанс да живеят с американско семейство и учат в американско училище за една учебна година.

Тя е подходяща за ученици, които искат да излязат от комфортната си зона, да се развият като личности и да станат по-независими и подготвени за все по-взаимосвързания свят.

Кандидатстването и участието в програмата е напълно безплатно, като на учениците се дава стипендия, която покрива разходите за транспорт, настаняване и обучение, както и медицинска застраховка за периода и сума „джобни пари”.

Допустими за участие са ученици от 9 и 10 клас, родени между 01 януари 2002 и 15 юли 2004 с добър или по-висок среден успех. Ученици с увреждания могат също да участват, ако са записани в среден курс на образование и са родени между 15 февруари 2001 и 15 юли 2004.

Кандидатитстването е онлайн на следния адрес: https://ais.americancouncils.org/yes

Повече информация за програмата можете да намерите тук. Вижте и статията с отговори на често заваданите въпроси.

Програма YES се реализира и администрира от Американски съвет за международно образование – България. Тя се финансира от Държавния департамент на САЩ през Бюрото за образование и култура (ECA).

За контакти sofia@americancouncilssee.org или на телефони 0877333013 и 0879930228.

Вирни се горе