Цветозар Томов: ГЕРБ може да грабне и 7 депутатски места Едва ли от необработените протоколи ще изскочи изненада

Цветозар Томов: ГЕРБ може да грабне и 7 депутатски места Едва ли от необработените протоколи ще изскочи изненада

Неокончателните резултати от евроизборите към момента сочат, че ГЕРБ вероятно ще има седем мандата, БСП – 4, ДПС – 3. Това каза по БНР Цветозар Томов, говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК). По думите му, най-вероятно е ГЕРБ да получи 17-тият мандат и с това да има общо седем мандата. „На базата на досега обработената информация, са възможни три варианта на разпределение на мандатите. 16 мандата е напълно ясно къде отиват. Партия ГЕРБ има сигурни шест мандата, „Коалиция за България” има сигурни четири мандата, ДПС – сигурни три мандата, „България без цензура” сигурни два мандата и „Реформаторския блок” сигурен един мандат”, посочи той.

„Би било твърде изненадващо, ако в необработените протоколи вотът за някои от тези партии е толкова различен, от това, което е обработено досега, че това, което до тук казвам, да не се сбъдне. Остава 17-тият мандат къде ще отиде. Най-вероятно според мен, е да отиде в ГЕРБ, който да има седем мандата”, прогнозира Томов.

Имената на избраните депутати в ще станат ясни още тази вечер,а преференцията била отчетена и сега, просто нямало обявено междинно натрупване, обясни Томов.

Вирни се горе