Типично есенно, динамично време ни очаква през следващите дни

Типично есенно, динамично време ни очаква през следващите дни

В следващите десет-петнадесет дни ни очаква типично есенно, динамично време. Температурите в Източна България ще бъдат по-високи от тези в западната част на страната почти през целия период. Това сочи средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели и представена в предаването “Дарик кафе”.

Средиземноморски циклони ще оказват влияние върху времето у нас в следващите дни. Следобед във вторник, през нощта срещу сряда и особено утре на много места в страната ще превали дъжд.

След преминаването на циклона, който ни носи топло време в дните около Архангеловден, ще започне да застудява и ще се върнем към обичайните за сезона температури.

Към края на седмицата и особено през уикенда ще се застуди. В събота ще е предимно облачно с превалявания над цялата страна. В събота срещу неделя ще нахлуе по-студен въздух и дори е възможно през нощта между двата почивни дни в полупланински райони в Западна България да прехвърчи и сняг, но това ще е инцидентно явление. В деня на втория тур на изборите ще е хладно, но няма да има условия за валежи.

Във вторник следващата седмица отново средиземноморски циклон ще окаже влияние върху времето у нас и отново ще има превалявания главно в южните райони.

След 20 ноември отново се очаква затопляне на времето.

Вирни се горе