Търсят най-добър бизнес проект в творческите индустрии - Th13teen Arts

Търсят най-добър бизнес проект в творческите индустрии - Th13teen Arts

Започва кандидатстването за конкурса за най-добър бизнес проект в творческите индустрии – Th13teen Arts. Проектите ще се приемат до 23 юни 2014 г., съобщи Теодора Митова, координатор Th13teen Arts Дирекция „МСП и иновации”, Министерство на икономиката и енергетиката. Th13teen Arts е националният етап от световния конкурс за бизнес концепции в областта на творческите индустрии Creative Business Cup и дава уникалната възможност на българските предприемачи да осъществят най-смелите си идеи!

Основната цел на конкурса е да докаже и на най-големите скептици, че творчеството може да бъде основа за стабилен бизнес. В конкурса Th13teen Arts могат да участват всички, чиито бизнес е свързан с производство или разпространение на филми и видео; звукозапис или издаване на музика; радио или телевизионни предавания и програми; театрална или друга сценична дейност (включително организиране на концерти и представления), занаяти, изкуство, галерии, мода, дизайн, реклама, кулинария, компютърно програмиране и производство на игри, книгоиздаване, архитектура.

В началото на юли 2014 г. специално жури ще открои най-убедителната концепция, а авторът й ще има уникалната възможност да се пребори за титлата „Най-добър творчески предприемач в света” на световния финал на конкурса в Дания. Освен наградния фонд от 100 000 щатски долара, участниците във финала ще имат шанса да разкажат идеите си на най-големите компании в света и заедно да намерят начин за реализирането им.

Вирни се горе