Студ и вятър

Студ и вятър

Студеното време продължава. Максималните температури ще са между 3° и 8°, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология при Българската академия на науките.

Ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има над Западна България. На много места в Източна България ще има валежи, като на места те ще бъдат значителни – до 30-50 л/кв.м. Там ще духа силен север-северозападен вятър, по Черноморието до бурен и вълнението на морето ще бъде до 4-5 бала.

Температурата на морската вода е 12° край Шабла и 17° край Варна и Бургас.

Заради дъждовете, снеговете и вятъра за областите Добрич, Варна и Бургас е в сила и код „оранжево" за опасно метеорологично време. Това е втората по сериозност степен на опасност и предупреждава за метеорологични явления с голяма интензивност, допълва БиТиВи.

От вчера, заради рязкото влошаване на времето, проходът Троян – Кърнаре е затворен за товарни автомобили.

Останали превозни средства трябва да се движат в участъка със скорост, съобразена с условията на пътя, припомня БНТ. И на прохода Петрохан не се допускат камиони с ремаркета и полуремаркета. Всички коли трябва да се движат със зимни гуми. Затворен за товарни автомобили е и пътят Рибарица – Шишково.

В следващите дни се очаква затопляне на времето, като на места максималните температури ще достигнат 17-20 градуса.

Вирни се горе