Снегът спря, но довечера се очакват нови снеговалежи

Снегът спря, но довечера се очакват нови снеговалежи

Валежите спират, затопля се, като метрологичните условия ще се подобряват тази сутрин от южните към североизточните райони на страната, където в момента ситуацията е кризисна.

Жълт код за силен вятър и снеговалеж със снегонавявания е обявен за днес в 7 области в Североизточна България.

Облачността временно ще се разкъса и намалее до слънчево над почти цялата страна, прогнозират от НИМХ. Но още преди обяд от юг ще започне ново заоблачаване и снеговалежи, които до вечерта ще обхванат югоизточната половина от страната. Ще духа слаб, в Източна България умерен западен вятър. Максималните температури в повечето места ще бъдат между минус 5° и 0°. През нощта срещу четвъртък намаление на облачността от запад-северозапад ще обхване голяма част от страната, но снеговалежите в източните райони ще продължат.

Над планините ще духа до умерен, по най-високите върхове силен югозападен вятър. Ще има превалявания от сняг, но и временни разкъсвания и намаления на облачността.

Максимална температура на височина 1200 метра ще е минус 5°, на 2000 метра – около минус 10°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Вирни се горе