Слънчев и горещ август прогнозират синоптиците

Слънчев и горещ август прогнозират синоптиците

Метеоролозите обявиха прогнозата за месец август Какво време да очакваме през август? Дългосрочната прогноза за времето през август сочи, че през този месец времето може да бъде по- топло и по-сухо от обичайното за този месец от годината. Очаква ни горещо лято. Температурата на въздуха на някои места от страната ще достигат стойност от 41-43 градуса. Тези температури, разбира се, се очакват в най-топлите места на на България – Сандански, Русе, Велико Търново.

Лятната ваканция няма да бъде помрачена от силни валежи. Валежите през месец август ще са по-редки. Това, разбира се няма да радва селските стопани.

Температурите по Черноморието ще се движат от 27 до 33 градуса. Минималните температури ще са в рамките на 19-24 градуса. Преваляванията от дъжд по морето се очакват да бъдат редки и краткотрайни. Август ще бъде сух. Превалявания може да има към края на третото десетдневие. Идеално време за лятна ваканция .

Дългосрочната прогноза за времето през месец август 2014, сочи, че температурите ще се движат в рамките на 22 -41, като не са изключени и по-високи температури на някои места. Сухо време. Селските стопани ще имат проблеми с напояването.

Прекрасно време за туризъм. Слабите превалявания от дъжд по високите места няма да смути почивката на туристите през август.

Вирни се горе