Национално състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства ще се проведе в Девин

Национално състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства ще се проведе в Девин

Националното състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства се провежда в град Девин от днес до 23 април, съобщиха организаторите.

Състезателната цел е да се покаже мощта и постижимостта на компютърно базираните технологии (ИТ) за реализиране на проекти от творчески характер във възрастовата група на учениците от 8 до 12 клас.

Състезателните направления, в които учениците могат да вземат участие са „Презентация“, „Видеоклипове“, „Графичен дизайн“, „Редизайн на уеб сайтове с Photoshop“, „Фотография“ (от 2012), „Програмиране“ (от 2013), „Front-end Development“ (от 2014) и „Linux системна администрация“ (от 2015).

За да участвате в тазгодишното (седмо последователно) издание на Национално състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства “Аз мога – тук и сега” е необходимо да сте ученик от 8 до 12 клас в редовна форма на обучение през учебната 2016-2017 година и да заявите участие , чрез “Регистрационна форма” от 1 февруари до 23:59 часа на 8 април.

Всеки ученик участва с придружението на ръководител – учител от съответното учебно заведение. Ръководителят може да бъде и родител и/или настойник на ученика. За ученици, навършили 18 години, не е задължително.

Ръководителите (и/или придружаващите/родители, административни и/или упълномощени лица, както и други – шофьори и т.н.) също е необходимо да заявят участие, чрез регистрационната форма на състезанието. Относно детайли, възникнали проблеми и т.н., моля пишете (registrator@az-moga.bg) ни и/или позвънете на 0897 87 99 80!

Всички продукти, разработени по време на състезанието, се публикуват и архивират на официалния уеб сайт на състезанието. Публикуваните материали са за обществено ползване, чрез декларация от авторите за информирано съгласие за безвъзмездно използване, като изрично се упоменава името на автора.

В състезателния ден, участниците нямат право да използват Интернет.

Вирни се горе