С 10 градуса падат температурите, очакват ни и дъждове

С 10 градуса падат температурите, очакват ни и дъждове

Над България ще премине студен атмосферен фронт, който нахлу от запад още в четвъртък вечер. В последния работен ден от седмицата обаче валежите ще се изместят на изток, а над по-голямата част от Западна България облаците ще отстъпят място на слънцето. Ще духа умерен, временно до силен вятър. Заради него в югоизточните части на страната и по морския бряг е обявен жълт код.

На моменти скоростта му в тези райони ще е около и над 80 км/ч. Температурите ще паднат с около 10 градуса и максималните ще са между 21 и 26. Все пак до обяд по Черноморието ще е предимно слънчево. В следобедните часове обаче ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Силният северен вятър ще донесе захлаждане и температурата на въздуха ще падне до 23-26 градуса, а на морската вода – до 27-28. Вълнението на морето ще бъде леко.

На много места в планините ще превали и прегърми. Ще бъде и ветровито. Температурите и там чувствително ще се понижат.

В събота облаци няма да липсват, но вероятността за валежи е малка. Вятърът все още ще е умерен, от север, но след обяд постепенно ще отслабва. Ще бъде сравнително хладно. ​Облачността ще е значителна преди обяд и над източните райони. Максимални температури се очакват да са между 22 и 27 градуса.

В неделя и в началото на следващата седмица ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Температурите ще тръгнат нагоре. Всичко за времето у нас и по света, както и актуална пътна обстановка

Вирни се горе