Резки промени на времето в следващите дни

Резки промени на времето в следващите дни

Над 600 машини почистват републиканските пътища след снеговалежа, започнал снощи

Утре в много райони ще е почти тихо. Облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи. Минималните температури ще бъдат между минус 4 и 1 градуса, максималните – между 3 и 8 градуса, прогнозират от НИМХ към БАН.

Над 600 машини почистват републиканските пътища след снеговалежа, започнал снощи, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Най-много машини работят в Североизточна България – в областите Шумен, Варна, Добрич и Силистра, и в Родопите – в областите Смолян, Пазаржик и Кърджали, където снеговалежите бяха най-силни.

Днес над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е без валежи. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 5-7 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 6-7 градуса. Вълнението на морето ще отслабне до 2-3 бала.

Над планините ще има значителна облачност и на места ще превали слаб сняг. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 0 градуса, на 2000 м – около минус 5 градуса.

Във вторник след временно разкъсване на облачността, тя отново бързо ще се увеличи. Минималните температури ще се понижат, а дневните ще се повишат. Вятърът в планините ще се ориентира от юг и ще се усили.

През деня, в по-голямата част от страната, ще се задържи без валежи, но привечер и през нощта срещу сряда от запад отново ще завали – дъжд и сняг.

В сряда вятърът от изток-югоизток ще се усили. Отново ще има валежи, предимно от дъжд, само на места в западната част на Предбалкана и по високите полета на Западна България, където вятърът ще се обърне от северозапад, е възможно за кратко да има и сняг.

С повишението на температурите и валежите от дъжд, макар и слаби, в местата със снежна покривка ще има условия за поледици.

През нощта срещу четвъртък от северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлува студен въздух. В Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

Вирни се горе