Проверяват знанията за безопасност по пътищата онлайн

Проверяват знанията за безопасност по пътищата онлайн

От днес до 25 юли започва онлайн състезание, посветено на Четвъртия европейски ден за пътна безопасност. Тази година Европейската комисия определи за тема на деня активното участие на младежите в безопасността по пътищата, съобщиха от пресцентъра на транспортното министерство.

Специални банери на интернет страниците на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) http://www.mtitc.government.bg/page.php?category=589&id=5669 и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ дават достъп до изпитния тест, който ще провери знанията за правилата за движение и Закона за движение по пътищата. Всички желаещи могат да се включат в състезанието.

Участниците могат да решат един тест. Онлайн листовките са различни, като всяка от тях съдържа случайна комбинация от 45 въпроси, които се използват при провеждането на изпитите за придобиване на правоспособност за управление на автомобили. До жребия ще бъдат допуснати само участниците, които са решили без грешка листовката за време не повече от 40 минути.

Тестове могат да бъдат решавани до 22 часа на 25 юли 2012 г. Резултатите ще бъдат публикувани на електронните страници на МТИТС и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, допълниха от министерството.

Вирни се горе