Протестират синдикалисти, таксиджии, студенти

Протестират синдикалисти, таксиджии, студенти

Няколко протеста ще се проведат днес в центъра на столицата. На жълтите павета около парламента ще излязат в различни часове синдикалисти от КНСБ, студенти от СУ и таксиметрови шофьори. Традиционният контрапротест ще бъде пред президентството. Също там ще има изява и на Николай Бареков и “България без цензура”. Той настоява и извънпарламентарни партии да участват в Консултативния съвет за национална сигурност /КСНС/. Предупреждението му е, че ако не бъде поканен заседанието, той и негови привърженици ще окупират президентството.

Два автобуса с участници от Смолян, Мадан и Чепеларе ще тръгнат за протеста в столицата, организиран от КНСБ, обявиха от местната структура на синдикалната организация. Миньори, учители, както и работещи в социалните сфери ще подкрепят националния митинг днес. Той е под надслов „Чуйте гласа на работеща България". От синдикалната организация настояват за корекция в бюджета. Според тях в противен случай отрасли като въгледобив, здравеопазване и образование ще останат без достатъчно финансиране.

Над 15 таксиметрови шофьори от Смолян ще се включат в протеста на таксиметровите шофьори, които също се провежда днес в столицата, съобщиха представители на бранша.

“Не ни харесва това за възрастта на колите и много големите глоби, които ни се налагат. В закона за автомобилните превози няма глоба под 200 лв.”, жалват се представители на недоволните шофьори.

Вирни се горе