Прострелян мигрант почина след инцидент на българо-турската граница

Прострелян мигрант почина след инцидент на българо-турската граница

Вероятната причина за убития, късно снощи бежанец на границата ни с Турция, е рикошет от куршум, изстрелян във въздуха, с цел да спре идващите мигранти, които са оказали съпротива. Това каза в ефира на БНР главният секретар на МВР Георги Костов.

По думите му засегнатият в тила мигрант е починал по-късно в болница. Останалите нарушители са били задържани. Той категорично опроверга първоначалната информация за престрелка между мигрантите и българския граничен патрул.

Афганистанецът беше застрелян при инцидент на българо-турската граница тази нощ, докато група от 50 мигранти са опитали да пресекат границата към България в района на град Средец. Окръжната прокуратура в Бургас е образувала досъдебно производство по случая. Веднага след като научи за случая, премиерът Бойко Борисов напусна заседанието на лидерите на Европейския съюз в Брюксел и замина за България.

От началото на миграционната криза в Европа, това е първият случай при който е застрелян човек, прекосил сухопътната външна граница на държава членка на ЕС

Вирни се горе