Пропада пътя от гръцка страна след ГКПП Златоград-Термес, освен това е обрасъл с храсти, има и много свлечени камъни в мрежите

 Пропада пътя от гръцка страна след ГКПП Златоград-Термес, освен това е обрасъл с  храсти, има и много свлечени камъни в мрежите

Водачите трябва да шофират с повишено внимание след пункта до слизането на главния път към Термес

На няколко места има пропадания на пътя след ГКПП „Златоград-Термес”, установи екип на SmolyanNews.com. Движението е затруднено първо от факта, че пътят е тесен и с много завои. Второ, от дясната страна мрежите са пълни с паднали камъни от ската, които са свлечени дори на пътното платно. На много места дори пътят не е обезопасен добре. И трето, от другата страна на пътното платно храстите и тревите са толкова големи, че дори пречат на видимостта. Две са по-сериозните свличания на пътя, които са обозначени с необходимите пътни знаци, но шофьорите трябва да съобразят скоростта си, защото автомобилите се разминават трудно.

Апелираме водачите на МПС да шофират внимателно.

Обръщаме се и към отговорните институции и лица от гръцка страна да вземат в предвид фактите и да предприемат незабавни действия по извършване на ремонт на пропадналите участъци, почистване и обезопасяване на пътното платно, въпреки, че тези нередности трябваше да бъдат отстранени преди началото на активния летен сезон и увеличения туристопоток.

Заради тесния и по-тежък планински път повече български туристи, преминават през ГКПП „Маказа“ към Гърция и обратно, но пунктът е много натоварен и се образуват километрични опашки. Преминаването през ГКПП „Златоград – Термес“ е спокойно и предимството му е, че е туристически, без движение на товарни автомобили.

Припомняме,че за проблема наскоро областният управител на област Смолян Недялко Славов е информирал при среща в Комотини Префекта на Регион Източна Македония и Тракия Христос Метиос. По време на срещата областният управител е поставил на вниманието на гръцкия си колега въпроса, свързан със състоянието на ГКПП „Златоград-Термес” и за това, че на гръцка територия по пътя има няколко пропадания, които биха прекъснали пътя, ако не се вземат мерки. Префектът на Източна Македония и Тракия го е уверил, че ще бъдат предприети своевременни действия за решаване на проблема. Такива действия обаче, все още не са предприети!

Вирни се горе