Продължават проверките в кухненски блокове, в детски ясли и градини, училищни столове и бюфети

Продължават проверките в кухненски блокове, в детски ясли и градини, училищни столове и бюфети

Продължават проверките в кухненски блокове, в детски ясли и градини, детски кухни майки и училищни столове и бюфети. През изминалата седмица инспектори от отделите “Контрол на храни” при Областните дирекции по безопасност на храните в цялата страна са извършили 555 проверки, издали са 34 предписания, съставили са 2 акта за установяване на административно нарушение, съобщиха от агенцията по храните.

2 обекта са с временно преустановена дейност, като единият е на територията на град Варна, където са констатирани несъответствия по сградов фонд и оборудване, както и наличие на храни с неизяснен произход, които са били насочени за унищожение на екарисаж.

През изминалата седмица инспектори към Българска агенция по безопасност на храните извършиха 4 719 проверки по официален текущ контрол в обекти от търговска мрежа и обществено хранене, производствени предприятия и складове за съхранение и търговия с храни. В резултат на проверките са издадени 273 предписания, съставени са 90 акта за установяване на административно нарушение, 4 обекта са с преустановена дейност. При проверките са възбранени и бракувани 788 килограма хранителни продукти, както и 1 980 килограма риба, бракувана от Областна дирекция по безопасност на храните, град Русе при съвместна акция на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, митнически служители и ОДБХ – Русе.

Вирни се горе