Притежателят на iPhone – бял, богат и образован

Притежателят на iPhone – бял, богат и образован

Интересно изследване се появи в САЩ тази сутрин. То е направено от The Pew Research Center, които са се допитали до 2252 възрастни потребителя в страната, и показва интересни закономерности сред потребителите на смартфони, съобщава PixelMedia.bg.

Основните потребители на умни телефони са хора, които наистина се нуждаят от техните функции и много малко ги използват само за разговори. Въпреки че Android е най-популярната платформа и на територията на САЩ, проучването показва, че колкото по-богат е човек, толкова по-вероятно е той да е собственик на iPhone.

Сред отговорилите с доходи между 75 и 150 000 на година собствениците на смартфон на Apple са 40%, докато при тези с над $150 000 процентът нараства до 49. За сравнение в тези груби потребителите на Android имат съответно 27% и 31%.

Сред собствениците с висше образование в САЩ 38% са притежатели на iPhone, докато само 29% разчитат на Android устройство. Изследването продължава с разрез на такива завършили гимназия-25% за Android и 11% за iPhone.

Проучването на The Pew Research Center стига още по-далеч като показва, че само 16% от афроамериканците разполагат с iPhone модел, докато 42% са си купили Android устройство, а същевременно притежанието на умни телефони са общо 64% от общия и брой. За справка -53% от белите в САЩ имат смартфон и 60% от тези с латино произход, гласи още изследването.

Вирни се горе