През следващите дни обилните валежи се завръщат

През следващите дни обилните валежи се завръщат

През следващото денонощие въздушната маса над страната ще се задържи неустойчива. Над по-голямата част от страната през нощта ще преобладава ясно, а през деня – слънчево време, предаде Агенция „Фокус“, позовавайки се на информация от НИМХ към БАН.

През първата половина на денонощието само на отделни места, а през втората – в повече райони ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки. По-интензивни ще са явленията в планинските райони. Дневните температури ще са предимно между 27 и 32 градуса.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево, но след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб, по билата – до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра – 16 градуса.

През следващите дни времето ще остане неустойчиво. Ще има и слънчеви часове, но и развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност. На места в различни райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки. В четвъртък на повече места и по-интензивни ще са явленията в Източна България и Рило-родопския масив. В събота по-голяма е вероятността за по-интензивни явления в Западна България. Тогава вятърът ще се ориентира от северозапад-север и ще започне захлаждане.

Вирни се горе