Предупреждават за високи температури в 18 области

Предупреждават за високи температури в 18 области

Жълт код за високи температури е обявен за 18 области на страната. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Днес ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над планините ще се развива купеста облачност, но само на отделни места там ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Горещо време с максимални температури между 31° и 36°, в крайните югозападните райони до 38°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за юли – ще се повиши още малко. Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще е слаб до умерен от югоизток, над 2500 м от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 18°.

Над Черноморието ще е слънчево, със слаб до умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха: 24°-27°. Температурата на морската вода е 22°-25°, северно от нос Калиакра – около 15°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Вирни се горе