По 2 евро е вече бензинът в гръцките курорти

По 2 евро е вече бензинът в гръцките курорти

Литър бензин в туристическите райони се предлага от 1.904 до 1.995 евро

Безоловният бензин вече струва две евро по курортите в Гърция, пишат гръцките вестници, цитирани от БТА. Литър бензин в туристическите райони се предлага от 1.904 до 1.995 евро. В началото на седмицата най-ниската цена на бензина в цялата страна бе 1.669 евро за литър, средната се движеше до 1.786 евро, а най-високата – до 1.995 евро за литър.

"Цената на най-масовия бензин А 95 удари нов антирекорд в неделя. Литър от горивото достигна до безпрецедентните досега 2,71 лв. по някои от бензиностанциите, по други се продава за 2.70 лева. Комисията за защита на конкуренцията излезе с решение, че при горивата няма картел и цените на едро не трябва да се публикуват.

Вижте цените на горивата в държавите от Европейския съюз

На фона на скока на цените гръцките издания предупреждават още, че данъчните са погнали длъжници по островите. Проверките са показали, че в някои райони на страната нарушителите са стигнали до сто процента. Най-много данъчни нарушения са установени на островите Левкада, Евбея, Родос и Закинтос. Гърците бяха спрели да плащат данъци заради очерталата се неяснота по време на двата парламентарни вота, докато разберат дали страната им ще излезе от еврозоната.

Борбата с данъчните измами е централен елемент в спасителното споразумение на Гърция с външните кредитори от ЕС и МВФ.

Вирни се горе