Пътна полиция с акция срещу превишената скорост от днес

Пътна полиция с акция срещу превишената скорост от днес

От днес до 24 август Пътна полиция засилва контрола за спазване на разрешената максимална скорост за движение по пътищата, съобщават от МВР. Акцията е част от инициативата на TISPOL – европейската мрежа на службите на пътна полиция, и се провежда в рамките на една седмица на територията на всички държави-членки.

По време на проверките, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, пътните полицаи ще следят и за валидна застраховка “Гражданска отговорност” на водачите.

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са често срещано явление във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за причиняването на тежки пътнотранспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа, отчитат от европейската мрежа.

Статистиката сочи, че за периода от 01.01.2014 г. до 30.06.2014 г. в страната са регистрирани 3157 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 283 и са ранени 3823 граждани. Превишената и несъобразена скорост продължава да е с най-голям дял за катастрофите по вина на водачите.

Вирни се горе