Парламентът в принудителна ваканция след обсадата

Парламентът в принудителна ваканция след обсадата

Парламентът днес принудително няма да работи след снощните сблъсъци и 10-часова блокада на депутати в сградата. Оставка обаче няма!

Протестиращи се събраха и тази сутрин край Народното събрание. Късно снощи председателят на парламента Михаил Миков призова депутатите днес да не идват на работа, докато нормалната им работа не бъде гарантирана.

Тази сутрин, въпреки нормализирането на ситуацията, заседанието на парламента не започна. Журналистите чакат пред сградата на Народното събрание и не са допускани вътре. Засега само един депутат беше забелязан да влиза в парламента – Борис Цветков от Коалиция за България. Той заяви, че идва да внесе законопроект, предаде БТА.

Колегата му от БСП Георги Кадиев каза пред TV7, че е получил SMS да не идва на работа и предположи, че такива са пратени на всички народни представители.

В същото време протестиращи започнаха да се събират около парламента, но са съвсем малка група в сравнение със снощи. Те първо се събраха пред входа, от който влизат депутатите, а след това застанаха пред сградата и за малко спряха движението по бул. “Цар Освободител”.

Районът се разчиства след снощните сблъсъци и изградена барикада. Служители по чистотата разчистват боклуците, връщат по местата им контейнерите за смет, развалят натрупаните купчини от плочки и предмети.

Вирни се горе